У столиці видали понад 400 тисяч “карток киянина”

12 Березня 2014 19:21
ukranews.com

ukranews.com

Сьогодні у системі «Картка киянина» зареєстровано 404 тисячі користувачів. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.

За його словами, наразі кияни, що належать до пільгових категорій, активно використовують картку.

«Так, у 40 соціальних аптеках за лютий 2014 було зареєстровано 55036 користувачів та придбано 160 тисяч упаковок ліків, на яких користувачі карток киянина заощадили 1,1 млн. грн. У метрополітені за добу фіксується 17-20 тисяч проходів з карткою. Ми проводили нещодавно опитування і більше 82% власників картки зазначили, що користуються нею у комунальному транспорті», – наголоси він.

Він нагадав, що у 2012 році був успішно реалізований пілотний проект «Картка киянина», у результаті якого картками почали користуватися близько 60 тис. киян, які мали право на отримання пільг від Київської міської держадміністрації. Картка була протестована у метрополітені та в аптечній мережі КП «Фармація». Враховуючи позитивний соціальний ефект та багато тисяч звернень киян з проханням отримання картки киянина, у квітні 2013 року було прийнято рішення Київради про запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної картки «Картка киянина», а з 1 липня минулого року почалося його широкомасштабне впровадження.

Джерело: eveningkiev.com