У Святошино обіцяють повернути бюветні комплекси мешканцям

27 Березня 2014 18:35
ukr.obozrevatel.com

ukr.obozrevatel.com

Схоже, схема закриття бюветний комплексів з артезіанською водою і встановлення поруч з ними кіосків для продажу води сумнівної якості набуває все більшої популярності у столиці, повідомляє прес-слжуба Святошинської РДА.

У дворі житлових будинків № 2/4 по вулиці Кулібіна та № 75/2 по проспекту Перемоги у Святошинському районі м. Києва нещодавно з’явився кіоск для продажу води.
Plus Size Evening Dresses

За інформацією місцевих мешканців, воду у цьому кіоску продають по гривні за літр. До того ж, люди дуже сумніваються у якості води з цього МАФу, адже невідомо, чи досліджувала її санітарно-епідеміологічна станція.

Особливої гостроти ситуації додає те, що неподалік від цього кіоску розташований бюветний комплекс з безкоштовною водою, який з невідомих причин впродовж останніх двох місяців функціонує з перебоями: не працює більше, ніж працює. Людей, котрі набирали воду з цієї артезіанської свердловини, фактично позбавили права на безкоштовну воду, змушуючи купувати воду у кіоску по 1 гривні за літр.

Хтось вирішив збагатитися, організувавши досить прибутковий бізнес, який, до того ж, не потребує значних вкладень? Схоже на те, до того ж і схема доволі проста – закрили існуючий бюветний комплекс з безкоштовною якісною водою, а неподалік від нього установили кіоск для продажу води сумнівної якості.

Схема працює, а хтось потирає руки і підраховує прибутки…

Нещодавно така ж ситуація була і на вулиці Львівській, де на території скверу між будинками № 1/9 по вулиці Львівській та № 6 по вулиці Святошинській з невідомих причин перестав функціонувати бюветний комплекс, воду з якого впродовж років використовували мешканці усього мікрорайону, а поруч з’явились два кіоски для продажу води. Щоправда, ціна там була інша – 50 коп. за літр.

Після низки депутатських звернень один із цих МАФів демонтували, а в КП «Київводфонд» і депутатів , і громаду запевнили, що бюветний комплекс відновить свою роботу найближчим часом.

В обох випадках біля бюветний комплексів з’явились кіоски з продажу води однієї й тієї ж компанії. Ви вірите в такі випадковості і збіги обставин?

Наразі у столиці налічується трохи більше 200 бюветних комплексів. Однак значна частина з них не працює з різних причини, найчастіше – через поломки й негативні висновки СЕС. Фактично кількість бюветів, котрі не працюють, коливається в межах 50-52. Звісно, це дуже багато – близько 25% від загальної кількості.
Mother of the Bride Dresses

Але, враховуючи популярність бюветних комплексів серед киян, і балансоутримувач кюветів, яким є Спеціалізоване водогосподарське комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради «Київводфонд», і ПАТ «Київводоканал», яке займається обслуговуванням столичних бюветних комплексів, повинні робити усе можливе для безперебійного функціонування артезіанських свердловин, вчасно їх ремонтувати і встановлювати фільтри. Але аж ніяк не дозволяти встановлення кіосків з продажу води, прикриваючись тим, що нібито бювет перестав функціонувати з об’єктивних причин.

Джерело: eveningkiev.com