Україна входить до четвірки світових країн за кількістю кваліфікованих “айтішників”

17 Березня 2014 12:15
217

relax.ru

Україна посідає четверте місце у світі за кількістю сертифікованих ІТ-спеціалістів. Про це УНН повідомили у Асоціації “Інформаційні технології України”.
“Україна посідає четверте місце у світі за кількістю сертифікованих ІТ-спеціалістів (після США, Індії, Росії), так само Україна входить до ТОП-30 локацій для передачі замовлень на розробку програмного забезпечення. Це свідчить про наявність величезного потенціалу зростання для галузі”, — наголосили у Асоціації.
У Асоціації наголошують на тому, що вітчизняний ринок ІТ-аутсорсингу є найбільш динамічним серед країн Східної та Центральної Європи. Останні три роки галузь показувала 25% зростання, який може скласти до 40% на рік за рахунок збільшення кількості і якості підготовки ІТ-фахівців і зростання споживання послуг з розробки програмного забезпечення.
Нагадаємо, за результатами січня поточного року обсяги ІТ-послуг зросли на 42%.
“За офіційною інформацією, протягом 2013 року обсяги реалізованих послуг у сфері комп’ютерного програмування та інших послуг у сфері інформатизації склали 11,4 млрд грн, що на 17,5% більше ніж у минулому році. Незважаючи на складну політичну ситуацію, січень 2014 року також показав зростання обсягів ІТ-послуг. Протягом першого місяця року вони склали 842,7 млн грн, що на 42,3% більше ніж за аналогічний період 2013 року”, — зазначив голова Комітету Верховної ради з питань інформаційних технологій та інформатизації Валерій Омельченко.

Джерело: unn.com.ua