Українські банки наввипередки підвищують ставки за депозитами

5 Березня 2014 11:48
ukr.obozrevatel.com

ukr.obozrevatel.com

Фінустанови намагаються компенсувати відплив грошей – середня ставка за річними вкладами перевищила 19%.
Українські банки намагаються зупинити відплив депозитів за допомогою підвищення ставок. Зокрема, середня прибутковість річних гривневих вкладів, згідно українського індексу депозитів фізичних осіб, вперше більше ніж за рік перевалила за 19%, повідомляє “Коммерсант-Украина”.
Крім підвищення відсотків за депозитами, банкіри також пропонують компенсацію втрачених грошей за той термін, коли вклади були зняті достроково, за умови їхнього швидкого повторного розміщення. Найближчим часом учасники ринку сподіваються на припинення відпливу депозитів, незважаючи на ризики загострення військового конфлікту в Криму.
“Нас радує, що клієнти починають усвідомлювати марність дострокового розірвання депозитів під впливом емоцій. Гроші клієнтів знаходяться в більшій безпеці в банках, ніж удома, враховуючи високу криміногенну обстановку в країні”, – заявив директор з маркетингу та розвитку продуктів “Платинум Банку” Анрій Олійник.
“Мене дивували експерти, які ще три місяці тому прогнозували зниження ставок за депозитами. Вже тоді було видно, що цього не станеться. Перша й очевидна причина – політична криза, до якої приєдналася економічна, – зазначила заступник голови правління “Сбербанку Росії” Ірина Князєва. – Однак є і зовнішня причина, що впливає на підвищення процентних ставок не тільки в нашій країні,- це посилення грошово-кредитної політики США”.
Раніше повідомлялося, що українці тільки за один місяць забрали з банків майже чотири мільярди гривень.

Джерело: 7days-ua.com