Українські письменники закликають телефонувати родичам у Росію, щоб зупинити войну

4 Березня 2014 17:05

Kurkov i Rozdobudko

Українські письменники Андрій Курков і Ірен Роздобудько закликали українців зв’язатися зі своїми знайомими і родичами у Росії, щоб заспокоїти їх і розповісти всю правду про те, що відбувається в Україні.

Про це вони повідомили на прес-конференції в Укрінформі.

“У всіх є і родичі, і друзі в Росії. З родичами я не підтримую зв’язок уже давно, але друзів у мене багато. Всі друзі, з якими я спілкуюся, знають правду, вони всі стежать за подіями в інтернеті. Проблема дістатися до тих, хто беззастережно вірить російським ЗМІ”, – сказав Курков.

Під час прес-конференції він зателефонував знайомій письменниці з Москви Тетяні Щербині, розпитавши її, як подають інформацію в Росії про те, що відбувається в Україні. І запевнив її, що фашистів в Україні не має. На це Щербина відповіла, що, на жаль, саме так думає абсолютна більшість росіян.

Водночас, письменниця Ірен Роздобудько розповіла, що, оскільки ні родичів, ні знайомих у Росії не має, вона вирішила звернутися в листі до відомої російської письменниці, яка мешкає в Ізраїлі, Діни Рубіної, з проханням допомогти донести правдиву інформацію всім знайомим і прорвати інформаційну блокаду, що є в Росії.

“У нас немає ніякої коричневої чуми, фашизму, екстремізму та інших жахів, про які день і ніч говорить російська пропаганда.

Прошу Вас допомогти прорвати інформаційну блокаду і донести цю думку тим, хто вірить у телевізійну пропаганду. На Майдані була не купка людей, там були всі ми. Ми боремося за свободу, за демократію і цією боротьбою лякаємо інших диктаторів, які поставили свій народ на коліна”, – процитувала Роздобудько.

Вона додала, що за останні 6 років до людей з південно-східних регіонів їздили і зверталися, в основному, лише письменники, тому зараз важливо продовжувати ці зустрічі й доносити інформацію не лише від них, а й від політологів, істориків, які більш аргументовано і менш емоційно могли б пояснити людям ситуацію, що відбувається.

Джерела: Рідний Київ