Українські вчені-полярники вирушили в Антарктичну експедицію

27 Березня 2014 18:45
www.rbc.ua

www.rbc.ua

Наукові дослідження українських учених в Антарктиді сприяють зміцненню міжнародних зв’язків України та є важливим поштовхом для розвитку економічної сфери.

Про це під час урочистої церемонії проводів учасників ХІХ Української антарктичної експедиції в четвер заявив перший заступник голови Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації Борис Гриньов.

«Євроінтеграційні процеси, що розпочалися в державі, мають стимулювати міжнародну наукову співпрацю, але наші полярники вже й так багато років співпрацюють з ученими з різних країн світу. Учасники нинішньої експедиції повинні зробити все можливе, аби максимально сприяти практичному втіленню наукових здобутків у господарському комплексі країни», – сказав він.

За його словами, попри складну фінансову ситуацію перед ученими-полярниками стоять завдання провести комплексні дослідження у прибережних зонах Антарктичної дослідницької станції імені академіка Вернадського, здійснити експлуатаційні випробування можливостей безпілотних літальних апаратів для моніторингу навколишнього середовища, а також активно вивчати рельєф океанського дна за допомогою сучасних засобів.

До складу цьогорічної антарктичної експедиції 12 фахівців з Києва, Львова, Одеси, Севастополя та Харкова на чолі зі Станіславом Недогибченком. Зимівники нестимуть вахту щонайменше до березня 2015 року.

Джерело: ukrinform.ua