Український кіномюзикл про трубача вийде в прокат у кінці березня

21 Березня 2014 08:57
gazeta.ua

gazeta.ua

Новий український дитячий фільм виходить в прокат 27 березня. “Трубач” режисераАнатолія Матешко – це музична сімейна комедія.

За сюжетом, у 13-річного трубача оркестру Колі Соколова перед конкурсом крадуть його музичний твір. “Щей напередодні конкурсу його улюблений педагог (в цій ролі Олексій Горбунов) ламає ногу. На його місце приходить поганий чоловік (Володимир Горянський). І намагається все зруйнувати. І, здається, хлопчик втрачає свою мрію… Цього хлопця, коли він опиняється на вулиці, чує відомий музикант. Він купує його мелодію, дарує хлопчикові інструмент”, – розповідає про сюжет режисер Анатолій Матешко.

Музику для фільму писав композитор та учасник гурту Gogol Bordello Сергій Рябцев. Головну роль зіграв киянин Леонід Шевченко. Також у стрічці задіяні Нонна Гришаєва, Владимир Горянський, Олексій Горбунов.

“На мій погляд фільм “Трубач” – це унікальна робота, тому що, на жаль, дитяче музичне кіно зовсім перестали знімати. А ми ж всі росли на таких чудових фільмах, як “Канікули Петрова і Васєчкіна”, “Пригоди Електроніка”, які, до речі, у нас в Одесі знімали … І коли мені раптом запропонували в Україні цей проект, я навіть не стала уточнювати, яка в мене буде роль – відразу сказала: “Так!” – каже акторка Нона Гришаєва.

“Роль велика, я втілюю у фільмі все недобре. У будь-якій казці повинна відбуватися боротьба добра зі злом. Так от я – це зло. Мого персонажа звуть Гамкало. За сценарієм керівник оркестру, якого діти дуже любили, потрапляє до лікарні, а замість нього приходжу я, злий і вередливий педагог” – розповідає про свою роль Володимир Горянський.

Джерело: Газета.ua