Український серіал про кохання та Чорнобиль нагородили за кращі спецефекти

17 Березня 2014 19:04
film.ua

film.ua

Фільм Віталія Воробйова “Метелики” переміг в номінації “візуальні ефекти в телесеріалі” на фестивалі FICCI BAF Awards в Мумбаї (Індія).

У “Метеликах” на тлі однієї з наймасштабніших техногенних катастроф XX століття – Чорнобильської аварії, розгортається історія кохання випускниці старших класів Алі і солдата строкової служби Паші. Їм судилося зустрітися в кінці квітня 1986 року в місті Прип’ять. Немов метелики, які прагнуть до вогню, вони летіли на зустріч своїм почуттям, не помічаючи нічого навколо.

В суворій відповідності з архівними документами фахівцями в області комп’ютерної графіки у фільмі були відтворені міста Прип’ять і Чорнобиль, атомна станція і прилеглі території, фатальний вибух, рятувальні та ліквідаційні роботи, які проходили на території станції. Всі візуальні ефекти до фільму “Метелики” створювала компанія РOSTMODERN, а виробництвом міні-серіалу займався FILM.UA.

FICCI BAF Awards заснований у 2004 році в Індії для кращих професіоналів в анімації і створенні візуальних ефектів. На сьогоднішній день нагорода присуджується в 13 номінаціях. Щороку комітет BAF Awards отримує близько 400 заявок з всього світу.

Джерело: Газета.ua