В Україні можна отримати безкоштовну консультацію лікаря щодо туберкульозу

28 Березня 2014 20:56
inpoltava.com

inpoltava.com

Протягом 2013 року консультантами Всеукраїнської гарячої лінії з питань туберкульозу надано понад 14,5 тисяч роз’яснень та відповідей громадянам України. Таким чином, з кожним роком кількість безоплатних консультацій збільшується, для порівняння у 2012 році було зафіксовано 13,5 тисяч звернень. Телефонна лінія функціонує в рамках Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні», повідомляє прес-служба МОЗ.

Найбільша кількість громадян – понад 3,2 тисячі – зверталися з приводу отримання інформації про ознаки захворювання на туберкульоз, де можна пройти обстеження при підозрі туберкульоз, отримати допомогу при встановленні діагнозу, тобто контактні дані протитуберкульозних диспансерів. Сюди ж відносяться запитання про протитуберкульозні заходи, які здійснюються в Україні.

З питань ефективності та стандартів лікування туберкульозу звернулося 2484 особи, з питань діагностики – майже 1,3 тисячі, соціальними аспектами туберкульозу (механізми та пункти отримання соціальної) поцікавилося понад 1,4 тис респондентів. Також до переліку найбільш частих запитань належить: поширення туберкульозу в дітей та БЦЖ-вакцинація, ко-інфекція, отримання юридичної та психологічної допомоги, забезпечення профільних закладів протитуберкульозними препаратами та стійкість інфекції до них, тощо.

Нагадуємо, що проконсультуватися щодо широкого спектру тематик, пов’язаних із туберкульозом, отримати психологічну консультацію можна за телефоном – 0-800-50-30-80. Для зручності та оперативності надання відповідей на найбільш актуальні питання, які стосуються туберкульозу, спілкування також здійснюється через ICQ: 644-985-020 та Skype: hotline.tb.

Джерело: eveningkiev.com