В Україні зріс попит на закордонні паспорти

24 Березня 2014 18:54
vkurse.ua

vkurse.ua

Українці масово звертаються до відділень міграційної служби для оформлення закордонного паспорту, повідомляє інтернет-видання “Реал”. Попри великий ажіотаж, бланків надруковано достатньо. У деяких містах для уникнення черг ввели два додаткових дні для прийняття замовлень.

Збільшення кількості охочих отримати закордонний паспорт в Україні пов’язане із кількома різними факторами, кажуть у Державній міграційній службі України:

“Зростання черг за закордонними паспортами є, але не катастрофічне. На це впливає багато факторів, у тому числі, й поточна ситуація в країні. Не зважаючи на черги, проблеми в отриманні паспорта немає”.

У Державній міграційній службі також зазначають, що не знають про випадки стягування із клієнтів більшої ціни за документ у паспортних столах:

“Вартість закордонного паспорта – відповідно до вказаних на офіційному сайті цін: держмито – 170 гривень, вартість послуг – 87,15 гривень, вартість бланка – 120 гривень. Термінова послуга коштуватиме дорожче. Про те, що нібито просять більші гроші за паспорт, нам невідомо” – кажуть у відомстві.

Джерело: Газета.ua