Війна Путіна тримається на трьох неправдах – Томенко

7 Березня 2014 11:26

Rv

“Команда В. Путіна веде інформаційну війну не лише стосовно Криму та України, а і проти світу, намагаючись довести необхідність військової експансії проти нашої держави”, вважає Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

За його словами, ця військова спецоперація Росії, що може перерости у третю світову війну, базується на трьох неправдах.

Перша стосується нібито небезпечної ситуації в Криму, що мала наслідком загибель людей, в тому числі громадян Росії.

«Ця брехня, на підставі якої приймалося рішення Ради Російської Федерації щодо введення військ до АР Крим вже спростована і нинішнім пропутінським керівництвом Криму, і російським послом в ООН», – зауважив М. Томенко.

Друга неправда стосується того, що російськомовні громадяни почуваються в небезпеці, бо в Україні нібито відбувається тиск за мовною ознакою та походженням, через що російськомовне населення штурмує місцеві органи влади, проводить мітинги та вимагає введення російських військ на всю територію України.

«Ця брехня щоденно спростовується інформацією у ЗМІ, оскільки всі провокаційні дії в Криму, на Сході та Півдні України відбуваються за участі громадян РФ, так званих «військових тітушок» або російських неонацистів, що спеціально заздалегідь почали свою роботу в Україні. Це яскраво підтверджується провокаціями у Харкові та Донецьку», – зазначив народний депутат.

Третя брехня стосується того, що так звана «легітимна» влада на чолі з Віктором Януковичем звернулася до Володимира Путіна з проханням ввести війська на територію України.

«Все керівництво Партії регіонів, екс-голова Верховної Ради та представники колишньої влади, що знаходяться в Україні, звинуватили В. Януковича в брехні та засудили його дії. Зараз більшість представників Партії регіонів у ВР голосує за територіальну цілісність, недоторканність України та недопущення військової ескалації. Тобто, жоден інститут колишньої влади не озвучував питання введення військ на територію України», – зазначив М. Томенко.

Він нагадав, що навіть сам Віктор Янукович на останній своїй прес-конференції у Ростові-на-Дону чітко зазначив, що виступає проти військового вторгнення Росії в Україну.

«Якщо цитована російським послом в ООН письмова заява В. Януковича могла мати місце, то лише під тиском або це теж є неправдою. В іншому разі ми би побачили заяву Януковича, яку би він особисто зачитував в ефірах російських каналів і яка була би максимально поширена у ЗМІ. До речі, до цих пір не зрозуміло, в якому стані перебуває нині Віктор Янукович і чи здатний він ухвалювати рішення, оскільки після прес-конференції 28 лютого його ніхто не бачив», – зауважив народний депутат.

«Таким чином, введення російських військ та рішення про фактичну окупацію території України Росією прийнято нею на підставі суцільної брехні», – підсумував М. Томенко.

Джерело: Рідний Київ