Віту Семеренко вже вп’яте визнали найкращою спортсменкою України

25 Березня 2014 20:44
chask.net

chask.net

 Національний олімпійський комітет України продовжує традицію започатковану у 2005-му – визначення та нагородження найкращого спортсмена та тренера місяця. Вп’яте це звання отримала біатлоністка Віта Семеренко. Нагороду їй вручив президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка, передає УНН.

“8 років ми йшли до олімпійської медалі у зимових видах спорту, 20 років – до зимового олімпійського “золота”. І ось, у Сочі отримали одразу чотири Олімпійські чемпіонки та бронзову призерку. Ці перемоги були неймовірними! Ми спостерігали за виступами наших дівчат з трибун: переживали, вболівали та щиро радувалися їх перемогам. Віта двічі відчула смак олімпійської перемоги – та двічі примусила нас та рідну країну пережити неймовірні емоції щастя та гордості”, – сказав Сергій Бубка.

Нагороди також отримали наставники жіночої збірної з біатлону – Григорій Шамрай та Надія Білова, які були названі найкращими тренерами останнього місяця зими.

Нагадаємо, у лютому Віта Семеренко виборола одразу дві олімпійські нагороди. На Іграх у Сочі в жіночій естафеті разом з партнерами по команді Оленою Підгрушною, Юлією Джимою та Валентиною Семеренко спортсменка стала володаркою медалі найвищого ґатунку. Також Віта поповнила скарбничку нашої Олімпійської збірної в особистому виступі – стала третьою в спринтерській гонці. За такі результати у Сочі Олімпійська команда України довірила їй почесне право нести прапор рідної країни на закритті Ігор-2014.

Відзначимо, що представники біатлону ставали найкращими спортсменами усіх трьох зимових місяців.

Як відомо, після тріумфальних виступів на етапах Кубка світу найкращими у грудні та січні були визнані Валентина Семеренко та Олена Підгрушна відповідно.

Ця тенденція продовжується другий рік поспіль, адже минулої зими найкращою спортсменкою тричі визнавалась капітан української команди з біатлону Олена Підгрушна.

Додамо, за час існування цього визнання Віта Семеренко та Олена Підгрушна по п’ять разів ставали переможцями. Лідером вітчизняного спорту залишається фехтувальниця Ольга Харлан, на рахунку якою вже шість перемог у номінації лауреата спортивного місяця.

Джерело: unn.com.ua