Як реанімувати автомобіль після зими

17 Березня 2014 19:01
avtonovostidnya.ru

avtonovostidnya.ru

Під час переходу на весняно-літній сезон варто не тільки поміняти гуму, але і ретельно перевірити автомобіль. Приблизно середина весни – це найкращий час для перевірки автомобіля після суворого зимового періоду

Регулярна турбота про власний транспорт допомагає підтримувати автомобіль у відмінному стані, і забезпечувати безпеку пасажирів.

Ось, що потрібно зробити після закінчення зими:

Перевірка гальмівної системи

Під час зимового періоду гальмівна система відчувала великі навантаження, таким чином ми повинні перевірити стан гальмівної системи на предмет протікання рідин, стану трубок, дисків, прокладок. Гальмівна система повинна працювати з однаковою інтенсивністю у всіх 4х колесах без кренів.

Перевірка шасі

Автомобіль слід почистити і знесолити після зими. Слід приділити особливу увагу днищу автомобіля та колісним аркам, де накопичується найбільша кількість солей. Після миття необхідно перевірити стан антикорозійного покриття днища.

Перевірка акумулятора

Перед початком сезону рекомендуємо перевірити стан батарей: вони повинні бути заряджені і прочищені.

Перевірка амортизаторів

Навесні дороги не найкращі. Для безпечної експлуатації автомобіля необхідно перевірити стан амортизаторів.

Перевірка освітлення

Відкориговані фари – важливий момент в автомобілі. Слід перевірити кут фар на спеціальному приладі, а також при необхідності замінити лампочки.

Перевірка стану двірників і омивачів фар

Двірники вітрового скла і омивачі часто вважаються однією з найменш важливих частин автомобіля. Але насправді, наша безпека залежить від якості видимості. Рекомендується замінювати двірники кожні 6 місяців або 30 000 км. пробігу.

Функціональні можливості омивачів повинні бути перевірені. Система вприскування завжди повинна бути заповнена відповідною сумішшю води та рекомендованої рідини.

Профілактика системи кондиціонування

Комфорт в автомобілі багато в чому залежить від системи кондиціонування. Дезінфекція, заміна фільтрів необхідні після зимового періоду.

Перевірка рухового відсіку

Антикорозійний захист є важливим моментом, особливо після зимових доріг, посипаних сіллю. Необхідно ретельно оглянути руховий відсік, перевірити кількість масла, при необхідності додати його.

Змащення дверних замків

Перевірка стану дверних замків і при необхідності змазка необхідна після зими.

Джерело: Газета.ua