Як заощадити час у метро

26 Березня 2014 14:21

Найшвидший вид транспорту в межах міста – метрополітен. Метро – невід’ємний атрибут найбільших міст світу. Потяги – один з найбільш екологічних,пунктуальних і дешевих видів громадського транспорту.

Історія київського метро починається в далекому 1884 році, але через низку причин, робота була призупинена. В 1949 році проект був доопрацьований і узгоджений, а через 11 років на Святошинсько-Броварській лінії були обслужені перші пасажири. Другу лінію почали будувати в 1970 році, а через шість років було відкрито першу дільницю Куренівсько-Червоноармійської лінії. Ще п’ятьма роками пізніше було розпочато будівництво третьої лінії – Сирецько-Печерської. Ще 15 ділянок було відкрито в період з 1992 по 2013 роки, і сьогодні планується будівництво четвертої лінії – Подільсько-Вигурівської, що сильно змінить карту метро міста Києва.

Київський метрополітен сьогодні налічує вже 52 станції на трьох лініях загальною довжиною 69,6 км. Послугами київського метро щороку користуються понад 520 мільйонів пасажирів, при цьому щодня кияни та гості міста купують більше 1,4 мільйона квитків.

Отже, проаналізувавши рух Київського метрополітену, пропоную для зручності і економії власного часу, ознайомитись з розрахунками, наведеними нижче. Як ми можемо побачити, у таблиці зображено три лінії київського метрополітену і тривалість руху проїздів від станції до станції. Середня тривалість часу, яку витрачає пересічний громадянин для переходу з однієї лінії на іншу складає 6 хвилин, але все це залежить від кількості пасажирів у метро.

http://citytransport.com.ua

http://citytransport.com.ua

Тривалість руху від кінцевої станції Святошинсько-Броварської лінії метро до пересадочної станції складає:Лісова – Хрещатик (14 хв.30сек.); Лісова-Театральна (16хв.10с.)Академмістечко- Театральна (19хв.35с.); Академмістечко – Хрещатик (21хв.55с.).Сирецько – Печерська лінія:Сирець- Золоті Ворота (7,35 хв.); Сирець-Палац спорту (9,45 хв.)
Червоний Хутір – Палац Спорту (22,40 хв.); Червоний Хутір – Золоті Ворота (24,30 хв.).Куренівсько-Червоноармійська лінія метро
Теремки – пл. Льва Толстого (19 хв.); Теремки – Майдан Незалежності (21 хв.), Героїв Дніпра – Майдан Незалежності (15,55 хв.); Героїв Дніпра – пл. Льва Толстого (18,20 хв.)Сподіваюсь, що ця інформація буде корисною і кожен зможе доцільно використати її при необхідності. Але не треба забувати, що краще не запізнюватись, адже дорога – все ж таки, це непередбачувана річ.


Eugenia Domingo