Якщо на Федота день холодний і вітряний, то трави ще довго не буде

15 Березня 2014 09:07

vesna10

У народі 15 березня підмічали, якщо на Федота день холодний і вітряний, то трави ще довго не буде.

За церковним календарем 15 березня вшановують мученика Федота, святителя Арсенія, преподобного Агафона.

Іменинниками 15 березня є Федот, Сава, Богдан, Арсен, Йосип, Агафон.

Народжені 15 березня, як правило, незвичайні люди. Головний їхній козир – інтуіція. А якщо вони інколи здаються повільними і далекими від мирської суєти, то знайте, що ви помиляєтеся. Ці “рибки” підприємливі і честолюбні.

Події у Києві 15 березня:

1884 — розгромлена підпільна типографія народовольців.

1918 – відбулося перше зібрання фундаторів Кирило-Мефодіївського братства.

1919 – вийшла постанова про націоналізацію київських театрів, після якої утворило чотири театри.

1919 – оприлюднено результати одноденного перепису населення. У місті нараховувалося 505 тис. мешканців, що було на 43 тис. більше, ніж у 1917 р.

1920 – відбулися загальні збори представників усіх вищих навчальних закладів міста. Збори надіслали листа в усі радянські та партійні органи РСФРР та України, а також Києва, в якому зазначалося: “Викладацький персонал винагороди протягом усього часу з моменту вступу радянської влади до Києва, тобто з грудня 1919 р. по ставках не одержував. На грунті недоїдання та виснаження сил розпочалася смертність… інші знаходяться в становищі зовсім недостойному людей, які чесно виконують свою професійну працю. Викладацький склад, можливо, буде змушений обставинами шукати застосування своїх знань і сил в інших областях праці, часто далеких від вищої школи”.

1945 – з аеропорту Жуляни відновилися регулярні рейси літаків.

1956 – відбулися збори активу працівників культури, на яких різко засуджувався культ особи, розкривалися його негативні наслідки для української культури.

1975 – відкрилась Республіканська дитяча лікарня Київського науково-дослідного інституту педіатрії, акушерства та гінекології.

Джерело: Рідний Київ