Якщо сонце при сході червоне – рік буде врожайним

27 Березня 2014 08:17

vesna 1

27 березня – Михайло. Почуєте грім, знайте, що літо буде багате плодами овочів і фруктів. Також рік буде врожайним, якщо сонце при сході буде червоним або вранці на небі будуть видні бордові сполохи.

За церковним календарем 27 березня вшановують благовірного князя Ростислава – Михаїла, преподобного Венедикта, святителя Феогноста, святителя Євсхимона.

Іменинниками 27 березня є Михайло, Ростислав, Феодосій, Венедикт.

27 березня святкують Всесвітній день театру.

Події 27 березня у Києві:

1943 — прийнято постанову про створення літературного музею Тараса Шевченко.

1956 – відбулось розширене засідання президії Українського комітету захисту миру разом з представниками громадськості міста, присвячене питанням роззброєння і заборони атомної зброї в зв’язку з надзвичайною сесією Всесвітньої Ради Миру, що мала скликатися на початку квітня 1956 року в Стокгольмі.

1957 – вийшла постанова “Про увічнення пам’яті письменника-кінорежисера О.П.Довженка”. В постанові намічено: видати протягом 1957–1958 рр. повну збірку творів О.Довженка; присвоїти ім’я О.Довженка Київській кіностудії художніх фільмів, Сосницькій середній школі Чернігівської області, новозбудованому пароплаву, що курсуватиме по маршруту Київ – Чернігів.

1957 –  вийшла постанову “Про увічнення пам’яті українського письменника Остапа Вишні (П.Губенка)”. В постанові намічено: видати протягом 1957–1959 рр. повну збірку літературних творів Остапа Вишні, встановити надгробний пам’ятник на могилі письменника, меморіальну дошку на будинку де він жив і помер, та присвоїти ім’я Остапа Вишні Грунському будинку культури Сумської області.

1993 – в українському драматичному театрі ім. І. Франка вперше відбулося вручення театральної премії “Київська пектораль” — премії в галузі театрального мистецтва, заснованої в 1992 році Спілкою театральних діячів України і Головним управлінням культури міста Києва.

Джерело: Рідний Київ