З 3 до 7 березня у Києві триватимуть українські дні захисту від атопічного дерматиту

3 Березня 2014 18:32
www.atopic.com.ua

www.atopic.com.ua

Протягом тижня, із 3 до 7 березня в Україні та Києві триватимуть дні захисту від атопічного дерматиту. Метою запланованих освітніх заходів є підвищення обізнаності хворих та їхніх близьких щодо профілактики та ефективного лікування атопічного дерматиту, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, 4 березня у конференц-залі Національної академії наук України відбудеться Всеукраїнський онлайн-семінар «Актуальні питання профілактики та лікування атопічного дерматиту». Свій досвід і погляд на проблеми атопічного дерматиту представлять Олександр Літус, Валентина Чоп’як, Лідія Калюжна, Тетяна Проценко, Віктор Літус, Павло Чернишов та інші фахівці в галузі дерматовенерологічних та алергічних захворювань. Захід супроводжуватиметься онлайн-трансляцією виступів доповідачів, а також відбудеться панельна дискусія з проблемних питань захворювання, у якій візьмуть участь експерти з атопічного дерматиту.

«Профілактичні дії – ключовий чинник у боротьбі з атопічним дерматитом. Наразі у світі існує низка методик лікування, що можуть суттєво полегшити життя хворих. Переконаний, що головне – проінформувати українську спільноту про те, що ці методики вже є в Україні і Києві, і більшість лікарів володіє ними, тому вихід для хворих є. Окрім того, повинен зазначити, що в ході підготовки проекту ми вже традиційно підійшли до вирішення проблеми шляхом міждисциплінарного підходу, залучивши до спільних заходів, окрім дерматологів, також алергологів, імунологів, педіатрів, сімейних лікарів. Ми повинні консолідувати наші зусилля для більш ефективної боротьби з атопічним дерматитом», – зазначив один із організаторів проекту, головний дерматовенеролог МОЗ України, директор ТМО «Дерматовенерологія» Олександр Літус.

Організаторами заходу виступили: територіально-медичне об’єднання «Дерматовенерологія» Департаменту охорони здоров’я КМДА, Міністерство охорони здоров’я України, Національна академія медичних наук України, Національна медична академія післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, ГО «Українська Академія Дерматовенерології».

Щодо участі у заході представників засобів масової інформації потрібно звертатися за телефонами: (067)5485055; (050)6876757 (Олег Баклажов).

Довідково.

Атопічний дерматит – хронічне запальне захворювання шкіри алергічної природи. Захворювання є важливою медико-соціальною проблемою в суспільстві. Відповідно до світової статистики в Україні налічується близько 500 000 хворих на атопічний дерматит. Ця хвороба характеризується хронічним перебігом з частими рецидивами. Повністю позбавитися від неї вдається одиницям. Але сучасні методи доказової медицини дають можливість ефективно боротися з захворюванням, і досягнути стійкої ремісії у більшості хворих.

Джерело: eveningkiev.com