З нагоди 110-ї річниці від дня народження Сержа Лифаря у Музеї історії міста Києва відбудеться виставка «Він належав світові»

28 Березня 2014 21:00
www.belcanto.ru

www.belcanto.ru

З нагоди 110-ї річниці від дня народження Сержа Лифаря 31 березня о 16:00 у Музеї історії міста Києва, за адресою: вул. Б.Хмельницького, 7, відбудеться відкриття виставки «Він належав світові».

В основу виставки лягла унікальна бібліотека Сержа Лифаря, передана відділу мистецтв Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки вдовою митця графинею Ліллан Алефельд. Про життєвий і творчий шлях митця, його широке коло спілкування та головні ролі Лифаря-танцівника розповідають пам’ятні світлини.

Завітавши на експозицію, відвідувачі музею матимуть можливість зануритися в атмосферу Лифаревої доби та його дивовижного танцю. Так, на виставці будуть представлені оригінальні медалі, концертні програми та афіша, репродукції з присвятами Сержу Лифарю, мініатюрна інсталяція Міли Фонрай на тему балету, фільми про митця.

Донедавна ім’я Сержа Лифаря більше було відоме у Франції, ніж в Україні. Та видатний танцівник завжди вважав себе українцем. Він відмовився від французького громадянства, яке йому пропонував сам генерал Де Голль. А на його могилі на кладовищі Сент-Женев’єв де Буа в Парижі є напис «Серж Лифар із Києва».

Проект підготовлено Музеєм історії міста Києва спільно з Київською муніципальною українською академією танцю ім. Сержа Лифаря та відділом мистецтв Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки.

Акредитація представників засобів масової інформації за телефоном 063-287-18-80 (Світлана).

Джерело: eveningkiev.com