День екологічних знань

15 Квітня 2014 09:39
zolochiv-rada.org.ua

zolochiv-rada.org.ua

Щороку 15 квітня в багатьох країнах світу відзначається День екологічних знань. Він веде свою історію з 1992 року, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, де обговорювалися проблеми навколишнього середовища, було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії виживання і сталого розвитку людства.

Основна мета сьогоднішнього свята – просування екологічних знань та формування екологічної культури населення, інформування громадськості про стан справ в області екологічної безпеки та про стан навколишнього середовища, а також виховання і підготовка громадянина, вміє мислити екологічно. Важливість екологічної освіти в сучасному світі вже ні в кого не викликає сумнівів і в багатьох країнах є пріоритетним напрямом навчання і виховання. Адже діяльність з формування екологічної культури населення та дбайливого ставлення до навколишнього природнього середовища – це запорука безпечного майбутнього для всього людства.

Тому, щоб досягти розумної рівноваги між зростаючими потребами людства і оскудевающими можливостями планети, при цьому зберігаючи і без того погіршується стан природи, кожен у наш час повинен володіти мінімальним набором екологічних знань і способів дбайливого взаємодії з навколишнім світом.

Дбайливо ставтеся до навколишнього середовища .

Джерело: 7days-ua.com