Друковані «ЗМІ Курченка» активно пропагують федералізм та відбілюють Росію – Томенка

30 Квітня 2014 13:52

Tom

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернув увагу на те, що постійно у газетах «Комсомольская правда в Украине», «Аргументы и факты в Украине» з’являються статті, передруковані з «Russia Today» (яке, як відомо, є одним із пропагандистських рупорів путінської концепції «русского мира»), чи публікації керівників «Українського вибору» В. Медведчука, які «науково» і переконливо доводять, що Україну можна реалізувати, лише виконавши так званий «план Путіна» – запровадити федералізм, створити двопалатний парламент і провести вибори Президента у Верховній Раді.

«Найцікавіше, що сьогодні від ідеї федералізму, розуміючи, що це легалізація агресії Росії по відношенню до України, відмовилися навіть Партія регіонів. Натомість залишається два прихильники цієї доктрини – «Український вибір» Медведчук і Комуністична партія, які продовжують представляти інтереси путінського плану розвалу України», – зауважує політик.

Микола Томенко, як Голова профільного парламентського Комітету інформує Держкомтелерадіо, що низка газет, які перереєструвалися як українські видання («КП в Украине», «АиФ в Украине»), фактично, за змістом сьогодні є проросійськими мас-медіа, що пропагують російську доктрину розвалу України і друкують тих політиків, що озвучують постулати цієї доктрини.

Микола Томенко також задав риторичне питання до нинішньої влади: чому вона активно таврує ганьбою федералістів з Партії регіонів, але водночас зовсім забула про федераліста В. Медведчука?