Співоче поле розквітло “Кольорами весни”

18 Квітня 2014 10:22
vkurse.ua

vkurse.ua

Понад 20 000 цибулин тюльпанів різних кольорів і відтінків (жовтий, червоний, фіолетовий, рожевий, білий) висадили зеленбудівці Печерського району на Співочому полі для своєї композиції площею 257 метрів квадратних.

За словами ландшафтного дизайнера КП УЗН Печерського району Алли Філіппової, підготовка до виставки тюльпанів розпочалась ще восени, коли дбайливими руками 10-ти майстринь висаджувалися цибулини згідно з малюнком. Наразі фахівці зеленого господарства Печерського району ведуть завершальні роботи з надання естетичного вигляду композиції. Зокрема, для того, аби надати композиції більш ошатного і свіжого вигляду майстрині обсаджують по периметру цинерарією.

Основна концепція цьогорічної виставки тюльпанів – декоративні орнаментарні мотиви краплевидної форми, які використовуються, як складова частина в найрізноманітніших орнаментах майже всіх країн світу (турецький огірок, індійська груша, російський розпис під хохламу, українська петриківка).

Загальний орнамент, який навесні наступного року розквітне на пагорбах Печерського ландшафтного парку, складається із ритмічно-повторюваних елементів – різнонаправлених крапель, які доповнюються декоративними елементами в рослинному стилі, кругами та іншими графічними формами.

Краплевидна форма – символ однієї із чотирьох стихій – стихії води, яка є симсволічною для весняного періоду. Саме за допомогою краплини води, яка насичує життєвою силою насінину виростає квітка. Завдяки широкому різноманіттю кольорових поєднань кожна краплина виграватиме усіма можливими кольорами, символізуючи той потенціал, який несе енергія весни для кожного. Саме таку ідею ілюструє квіткова композиція КП УЗН Печерського району – центральна частина якої являє собою велику краплину, з якої розпускається квітка.

Виставка «Кольори весни» працюватиме з 19 квітня до 11 травня з 9:00 до 21:00. Вхід на виставку для дітей до 7 років, інвалідів та ветеранів ВВВ, а також учасників ліквідації аварії на ЧАЕС – безкоштовний, для інших осіб вартість квитка – 25 грн.

Джерело: eveningkiev.com