Фінансують сепаратистів на сході та півдні України діти Януковича та Пшонки – Томенко

23 Квітня 2014 13:28

sud

“Чому досі немає подань про зняття депутатської недоторканності з Артема Пшонки та Віктора Януковича?” – звернувся народний депутат Микола Томенко до в.о. Генерального прокурора України Олега Махніцького.

У зверненні народний депутат нагадав, що неодноразово звертався з приводу того, що підприємці Луганської та Донецької області інформують про те, що фінансування сепаратистських заходів на сході та півдні України здійснюються дітьми В. Януковича та В. Пшонки – Олександром і Віктором Януковичами та Артемом Пшонкою.

«На жаль, незважаючи на мої численні звернення, досі до Верховної Ради України не надійшло подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Артема Пшонки та Віктора Януковича за пропагування сепаратизму, розпалювання міжетнічної ворожнечі та підтримку військової агресії Росії», – зауважує Микола Томенко.

Він також інформує, що нещодавно отримав звернення від мешканців міста Краматорськ, які говорять про те, що абсолютна більшість населення міста знають, що переважну більшість місцевих «блатних», які тероризують усіх мешканців міста, або так званих «терористів-сепаратистів» фінансує Артем Пшонка. «Про це відомо усім мешканцям міста, однак, на жаль, напевно не володіють даною інформацією тільки працівники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України», – зауважує народний депутат.

Він також нагадує, що у засобах масової інформації також було багато публікацій із фактами щодо причетності сина екс-генерального прокурора України до рейдерського захоплення майна та українського бізнесу протягом останніх чотирьох років.

У зв’язку з цим Микола Томенко вимагає від Генпрокуратури поінформувати про ситуацію, що склалася та відповідним чином відреагувати.

Джерело: tomenko.ua