Fitch підтвердило рейтинги Києва на рівні “CCC”

14 Квітня 2014 16:01
ua.112.ua

ua.112.ua

Міжнародне агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Києва в іноземній валюті на рівні “CCC” і короткостроковий РДЕ в іноземній валюті “C”.

Агентство підтвердило довгостроковий РДЕ міста в національній валюті на рівні “B-” і національний довгостроковий рейтинг “BBB(ukr)”. Прогноз по довгостроковому РДЕ в національній валюті і по національному довгостроковому рейтингу – “негативний”, повідомляє Fitch Ratings.

“Рейтинги Києва відбивають ризик рефінансування по внутрішніх облігаціях з погашенням у жовтні-листопаді 2014 р. і валютний ризик по єврооблігаціях з погашенням у 2 половині 2015 р. Також рейтинги враховують статус Києва як столиці України і прийнятні бюджетні показники на фоні помірно зростаючого боргу”, – йдеться у повідомленні.

Fitch чекає, що Київ збереже прийнятні бюджетні показники у 2014-2016 рр. з операційною маржею більш як 10% (що на рівні середнього показника у 12,5% у 2013 і 2012 рр.).

Fitch розглядає статус Києва як столиці України та інтеграцію адміністрації міста з урядом країни в якості чинника підтримки для рейтингів міста. Політична та економічна значущість Києва для держави чинить позитивний вплив на бюджет міста і обмежує ризики у періоди стресу.

Джерело: ukrinform.ua