Хрещатик може бути пішохідним

9 Квітня 2014 13:51

chrescatyk-v

Центральну вулицю Києва можна зробити повністю пішохідною через три роки.

Таку думку УНН висловив в.о. начальника транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Іван Шпильовий.

“Про це давно говориться, щоб зробити Хрещатик пішохідним.Таке є в усіх європейських містах. Хрещатик повинен бути відданий (пішоходам), і не тільки Хрещатик. Є історичний Поділ, де люди можуть вільно відпочивати, гуляти, і це було б правильно”,- вважає чиновник.

Проте на його думку, для того, щоб закрити для автомобілів центр столиці треба зробити нормальну альтернативу об’їзду, щоб не було скарг від водіїв.

“Спочатку треба завершити будівництво та реконструкцію Поштової площі, Контрактової площі, Подільсько-Воскресенського переходу. Побудувати з’їзди на правому та лівому березі. Тоді транспортна інфрастуртура центра міста буде більш підготовлена”, – сказав Шпильовий.

“Треба, по-перше, об’єкти найближчої перспективи завершити протягом 3 років. По-друге, завершити роботу по організаціі схеми транспортного руху загалом по території Києва та запровадити автоматичну систему керування рухом. І після цього ввести по Хрещатику, по Сагайдачного, по іншим вулицям пішохідну зону, де люди могли б відпочивати. Питання актуальне, але, як на мене, трохи відтерміноване”, – заявив чиновник.

Нагадаємо, раніше на головній вулиці столиці, Хрещатику, перекривали рух та робили її пішоходною на вихідних.

Джерело: Рідний Київ