“Громадський контроль банків” проведе віче у парку ім.Шевченка

12 Квітня 2014 09:36
uaport.net

uaport.net

Сьогодні, 12 квітня 2014 року о 12.00 у парку імені Тараса Шевченка відбудеться перше віче ініціативної групи валютних позичальників “Громадський контроль банків”. Про це УНН повідомили організатори акції.

“Позичальники комерційних банків, які до першої хвилі фінансової кризи (до 2009-го року) оформили довгострокові кредити у валюті, в умовах постійно зростаючого курсу долара і падіння гривні, проситимуть про допомогу. Ініціатори заходу наголошують: курс долара за останні роки збільшиться вдвічі, а переплати за валютними позиками сьогодні складають більше 300%.
Сьогодні, коли за кілька місяців курс долара зріс з 7,9 гр. до 13,5 гр., ціни стрімко ростуть, а зарплати і робочі місця скорочуються; багато хто з валютних позичальників опинився на межі, коли сплачувати кредит за новим курсом стає неможливим”, – йдеться у повідомленні.

Ініціатори заходу вимагатимуть фіксації курсу долара для позичальників, які мають валютні кредити, на рівні дореволюційного курсу жовтня-листопада 2013 року (7,9 – 8,3 гривні за долар).

“У випадку, якщо ж влада не почує вимог позичальників – “Громадський контроль банків” проведе масштабні акції протесту по всій Україні. За словами голови ВК “НАСТУП” Руслана Секели “валютні позичальники сьогодні опинилися на самоті зі своїми проблемами. Влада і банки жодним чином не йдуть їм на зустріч, вимагаючи сплачувати кредити за курсом 13,5 грн. за долар. Я переконаний, що ми не для цього стояли на Євромайдані, щоб сьогодні в нас забирали останні гроші та змушували тисячі українських родин, які мають валютні кредити, зубожіти”, – йдеться у повідомленні.

Джерело: unn.com.ua