Кожен повинен вибрати: він за Україну та мир, чи – за Путіна і війну? – Томенко

7 Квітня 2014 18:23

torgovelna-viyna«Ми в Україні почули чергову «благу вість» від Путіна і «православної Росії» про те, що вони і далі будуть воювати з нашою державою. А тому нинішня ситуація змушує в черговий раз говорити про визначення загальних принципів чи засад того, як зберегти незалежність та свободу України, оскільки загроза її територіальної цілісності сьогодні серйозна, як ніколи», – вважає народний депутат Микола Томенко.

Він назвав 5 базових принципів, що, на його переконання, допоможуть захистити незалежність України.

1. Українське суспільство та кожен окремий громадянин повинен зрозуміти, що в умовах фактичної війни нейтральна громадянська позиція – неможлива. «Кожен повинен чітко розуміти та визначитись: якщо він підтримує сепаратистські настрої, ідеї федералізму чи перенесення президентських виборів на осінь, то він підтримує Путіна і війну. Якщо він за проведення виборів Президента 25 травня, за територіальну цілісність, за розширення повноважень місцевого самоврядування без федералізації – то він за Україну», – зазначив Микола Томенко.

2. Правоохоронці та керівники силових структур повинні розуміти, що не правильно застосовувати силу і армію у боротьбі з власним народом, який хоче побороти корупцію та змінити владу. Але вони зобов’язані застосовувати всі законом передбачені методи, коли відстоюють власну незалежність та інтереси своєї держави, захищаючи її від сепаратистів та терористів.

3. Політичні партії повинні сьогодні сконцентруватися на боротьбі за українську державу, на забезпеченні єдності всередині влади, а в принципових питаннях задля України – у єдності дій влади та опозиції, а не працювати виключно на своїх кандидатів у президенти чи власні партії.

4. Українські олігархи сьогодні пріоритетом для себе повинні зробити інвестування в територіальну цілісність і незалежність, а не у власний бізнес.

5. Уряд для підтримки своєї соціально-економічної політики мусить вивільнити кошти на соціально-економічні реформи за рахунок боротьби з корупцією, а також за рахунок найбагатшої верстви населення, а не малого та середнього бізнесу чи простих людей.

«Отож, лише спільними зусиллями громадян, бізнесу, правоохоронців та влади можна зберегти цілісність України і застерегти безпеку кожного її громадянина», – підсумував Микола Томенко.

Джерело: http://tomenko.ua/