Київ прийматиме «Чілдрен кінофест» у травні

15 Квітня 2014 20:32
kino-teatr.ua

kino-teatr.ua

З 28 травня по 1 червня в Україні вперше пройде щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків – «Чілдрен кінофест». Про це повідомляє PR-служба «Артхаус Трафік».

У міжнародній конкурсній програмі «Чілдрен кінофесту» змагатимуться 7 повнометражних фільмів з різних країн світу для глядацької аудиторії віком від 10 років. Фільм-переможець визначать прямим глядацьким голосуванням, пише “Телекритика”.

Спеціальною подією першого «Чілдрен кінофесту» стане ретроспектива фільмів Чарлі Чапліна, приурочена до 125-річчя з дня народження генія німого кіно.

Щороку послами «Чілдрен кінофесту» виступатимуть громадські діячі, які популяризиватимуть ідеї якісного дозвілля для дітей та формування різноманітного і насиченого культурного клімату в Україні. Послом першого фестивалю стане Джамала – відома співачка, активістка високого напряму популярної культури.

Епіцентром «Чілдрен кінофесту» стане Київ. Фестивальні події пройдуть і в Одесі, Донецьку, Львові, Харкові, Дніпропетровську та Запоріжжі.

Перший «Чілдрен кінофест» проводиться за підтримки Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках програми і3 «Ідея – імпульс – інновація».

Джерело: eveningkiev.com