Киян вчать як діяти у разі російської агресії

16 Квітня 2014 09:35
7days-ua.com

7days-ua.com

У Києві мешканців попереджають про план дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій воєнного характеру. Відповідні оголошення розміщують на дошках оголошень Києва.

В оголошенні пояснюється, що у випадку такої ситуації відбудеться передача повідомлення по мережі провідного мовлення через квартирні і зовнішні гучномовці, а також через місцеві радіомовні станції і телебачення, пересувні автомобілі, оснащені гучномовцями.

“Сирени і переривисті гудки інших сигнальних засобів означають сигнал цивільної оборони “УВАГА ВСІМ””, – сказано в оголошенні.

Почувши такий сигнал, мешканці мають негайно увімкнути радіоприймач або телевізор і слухати повідомлення центральних та місцевих органів виконавчої влади.

В оголошенні міститься інформація про те, як діяти у випадку, якщо ви перебуваєте вдома, на роботі, або в транспорті чи громадському місці.

Якщо громадяни знаходяться вдома, вони мають увімкнути радіоприймач і прослухати розпорядження, повідомити про це сусідів.

Після цього громадяни мають провести в готовність індивідуальні засоби захисту органів дихання і шкіри, при їх відсутності приготувати найпростіші засоби (повсякденний одяг, взуття, ватно-марлеві пов’язки, плівку, тощо).

Крім того, потрібно постійно тримати при собі засоби індивідуального захисту, підготувати медичну аптечку, документи, засоби зв’язку, предмети особистої гігієни, запас їжі, питної води, інше.

Після цього громадянам радять виключити газ, водо-, електро постачання, зачинити вікна.

Після того як громадяни переконаються, що з квартирою все гаразд, вони мають зачинити вхідні двері на ключ і організовано переміститися в укриття.

В оголошеннях також міститься адреса найближчого укриття, – пише “Українська правда”.

Якщо ви опинилися в громадському місці, ви маєте вислухати повідомлення, визначитись, де поблизу знаходиться станція метро і якнайшвидше дістатися туди, якщо є час, то громадян радять якнайшвидше дістатися додому і діяти за вказаним вище планом.

Джерело: 7days-ua.com