Майже 267 млн грн “заробили” на благодійності дві громадські організації Києва

11 Квітня 2014 08:05
minrd.gov.ua

minrd.gov.ua

Працівниками Міндоходів Київщини викрито факт нецільового використання благодійних коштів двома київськими громадськими організаціями. Про це УНН повідомили у прес-службі Міндоходів.

Під час аналізу діяльності цих організацій були встановлені факти отримання коштів від низки підприємств для нібито вирішення завдань у сфері підтримки підприємництва та молодіжного олімпійського руху в Україні.

Кошти отримувались у вигляді благодійних внесків, які в подальшому перераховувались не за призначенням, а в якості „оплати за іменні цінні папери” на рахунки групи підприємств – біржевих маклерів.

Загальна сума коштів, які були легалізовані, але не мають статусу “благодійних” склала 266,9 млн. грн. Слідство у справі триває.

“Наслідки від зловживання в благодійності є дуже суттєвими. З одного боку, порушення законодавства одиницями дискредитує діяльність тисяч порядних благодійних фондів та організацій, а з іншого – вони руйнують довіру суспільства до базової людської цінності – творити добро та допомагати ближньому. Тому спільним завданням уряду та благодійного сектору має стати не лише боротьба з шахраями, але й популяризація позитивних прикладів благодійництва”, – прокоментувала Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників.

Загалом з початку року за матеріалами підрозділів боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, податковою міліцією та іншими правоохоронними органами обліковано 166 кримінальних правопорушень. Державі відшкодовано 16,7 млн. грн. завданих збитків, а також вилучено рухомого майна та накладено арешт на майно на загальну суму 29 млн. грн.

Джерело: unn.com.ua