Міжнародний день ветеринарного лікаря

27 Квітня 2014 10:12
animal.ru

animal.ru

Сьогодні відзначають своє свято представники однієї із самих добрих професій – ветеринари.

Лікарі, які лікують звірів і птахів, звичайно, не дочекаються слів вдячності від своїх чотириногих і пернатих пацієнтів, проте немає сумнівів: тварини часом відчувають не меншу вдячність своїм рятівникам, ніж люди.

Ветеринарна медицина, або просто ветеринарія, – це галузь науки, яка займається профілактикою, діагностикою та лікуванням хвороб тварин, а також їх травмами і розладами. Історичною батьківщиною ветеринарії вважається Франція. У XVIII столітті в Ліоні відкрилася перша школа для лікарів, які лікують тварин. Її заснував Людовік XV, щоб зупинити епідемії, які знищували велику кількість худоби. Однак ветеринарні навички, звичайно, зародилися набагато раніше – напевно, вже тоді, коли люди завели перших домашніх тварин.

Професія ветеринара завжди була шанованою. Про це говорить і повсюдна любов до героїв дитячих книжок – фахівців з лікування звірів: доктора Айболіта в Росії і країнах колишнього СРСР і доктору Дулиттлу (Doctor Dolittle) в англомовному світі.

Сьогодні ветеринарні лікарі працюють у ветеринарних клініках, на ветеринарних станціях, в зоопарках, на підприємствах сільського господарства – словом, скрізь, де може виникнути необхідність медичної допомоги для тварин.

Привітайте зі святом рідних і знайомих, які мають життєво важливу професію – ветеринар!

Джерело: 7days-ua.com