Музей історії міста Києва запрошує на виставку українського живопису «Вцілілі та повернені»

14 Квітня 2014 18:59
uk.wikipedia.org

uk.wikipedia.org

Музей історії міста Києва запрошує киян та гостей міста відвідати виставку полотен вітчизняних класиків живопису, що були кілька років тому надані у «тимчасове користування» до Київської міської державної адміністрації (1990-2011 рр.) та у представницькі приміщення Адміністрації Президента України (2011-2014 рр.). Протягом цих років вони знаходились у владних кабінетах. Нарешті полотна повернулися до Музею історії міста Києва і стали доступні для огляду киянам та гостям міста. На виставці представлено частину художньої колекції музею, що під час буремних подій у місті 18-21 лютого цього року була врятована із фондосховищ, які знаходяться в Українському домі.

Загалом в експозиції переважають міські пейзажі, особливо зображення Києва недавніх часів. Серед провідних тем київських пейзажів другої половини ХХ століття – війна та її руйнівні наслідки, відбудова та поява нових районів, старі пам’ятки, схили Дніпра, парки міста. Жанр переживає свій справжній розквіт в творчості видатних живописців Сергія Шишка, Миколи Глущенка, Федора Коновалюка, в «офіційних» панорамах Василя Чегодара і ліричних полотнах Михайла Вайнштейна.

Презентація проекту відбудеться 15 квітня о 18:00 за адресою, вул. Б. Хмельницького, 7. Під час презентації відбудеться виступ київських музикантів, лауреатів міжнародних і всеукраїнських конкурсів – піаніста Олександра Москальця та співачки Ганни Гури (сопрано). Триватиме експозиція до 30 червня.

Акредитація представників ЗМІ за телефоном: (063)454-22-15 (Олена).

Джерело: eveningkiev.com