9 травня у Києві пройде парад раритетної військової техніки

29 Квітня 2014 15:10
www.rbc.ua

www.rbc.ua

У Києві 9 травня заплановано проведення військово-історичного дійства за участю раритетної техніки часів Великої Вітчизняної війни.

З 11.30 до 12 годин 9 травня на території Меморіального комплексу “Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945рр.” пройде військово-історична хода за участю ветеранів, курсантів, роти барабанщиків, а також історичної військової техніки, повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна“, за даними Міністерства оборони.

На території комплексу заплановані церемонія запалювання “Вогню Слави”, польові кухні, а також концерти за участю військових оркестрів.

В цілому, програма святкування запланована з 11 до 18 годин на завершення дня, в 21.00 будуть святкові феєрверки.

Святкові заходи пройдуть і в інших місцях столиці, зокрема на Співочому полі запланований святковий культурний проект “Велика Перемога в серці назавжди”.

При цьому у відомстві уточнили, що повноцінний військовий парад у цей день спочатку не планувався.

У плані КМДА щодо святкування Дня Перемоги немає даних про заходи на центральній площі столиці – Майдані Незалежності, де традиційно проходили всі основні заходи за участю керівництва країни.

Як відомо, в даний час на Майдані Незалежності та по вулиці Хрещатик розташоване наметове містечко, який створювався в листопаді 2013 року після рішення уряду України про припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Між тим, віце-прем’єр уряду РФ Ольга Голодець заявила, що рішення київської влади скасувати парад Перемоги виглядає як блюзнірство і наруга над історичною пам’яттю.

“Боротьба з фашизмом – це, напевно, найвеличний подвиг всіх людей, які брали участь у русі проти нього, і це (рішення про відміну параду Перемоги) – наруга над пам’яттю, бо що ті люди, які не бережуть пам’ять, вони можуть опинитися в дуже небезпечній ситуації, можуть виявитися віч-на-віч з фашизмом”, – заявила Голодец.

Джерело: Газета.ua