На теплого Василя радується зілля

4 Квітня 2014 07:34

cvitУ народі 4 квітня, вшановуючи святого Василія, говорили: “На теплого Василя радується зілля”. А також підмічали, якщо цього дня під час сходу сонця на небі видніються червоні кола, то рік має бути врожайним.

Це цікаво:

Весна – це пора ослаблення імунітету, то ж варто знати, коли вашому організмові потрібен відпочинок. За твердженням французьких соціологів, якщо у вас виникло непереборне бажання з’їсти шоколаду, значить ви перевтомлені. Взагалі потреба у якомусь конкретному продукті виникає здебільшого у жінок в гніві, а от чоловіки частіше схильні до трапези в моменти щастя. Найкращими ж ліками для зняття стресу голландці вважають гарну вечерю у кінці дня.

За церковним календарем 4 квітня вшановують священномученика Василя.

Іменинниками 4 квітня є Василь, Сергій, Клавдій, Таїсія.

4 квітня відзначають День Інтернету.

Події у Києві 4 квітня:

1918 –  прибула перша партія виселенців селян-українців з 10 хуторів Чубаровської волості Калузької губернії. Скликаний у перших числах березня ц.р. повітовий селянський з’їзд ухвалив, щоб селяни-українці здали увесь свій хліб і виїхали в Україну.

1939 – відбулася спартакіада важкоатлетів України. У змаганнях брали участь 390 спортсменів, у тому числі боксери, “колгоспні важкоатлети-гирьовики”, борці та ін. Встановлено 4 всесоюзні і 2 нових світових рекорди з “гирьового спорту”. Серед останніх переможцями стали кияни – заслужений майстер спорту Г.Попов (підняв 332,5 кг) та Є.Хотімський (125, 5 кг).

1992  –  Університет “Києво-Могилянська академія” оголосив перший прийом студентів.

Джерело: Рідний Київ