Нові Умови прийому до ВНЗ затвердять найближчими днями

2 Квітня 2014 19:16

 

tsn.ua

tsn.ua

Радикальні зміни в Умовах прийому до ВНЗ за три місяці до вступної кампанії робити не на часі. Про це під час круглого столу в редакції газети “Комсомольська правда в Україні” повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, повідомляє Освіта.ua

“З перших днів роботи нового керівництва Міністерства було заявлено, що буде зменшено вагу шкільного атестату. Спочатку ми заявили, що буде зменшено до 12 балів. Зараз до нас звертається дуже багато абітурієнтів, директорів шкіл… І ми на стадії формулювання кінцевого бала атестату, що буде враховуватися при вступі. У будь-якому випадку це не буде 200 балів. Нові Умови прийому будуть затверджені буквально через два дні”, – зазначила перший заступник міністра.

Інна Совсун повідомила, що інші зміни до Умов прийому стосуватимуться, у першу чергу, забезпечення більшої прозорості вступної кампанії.

“Розподіл місць державного замовлення буде відомий всім наперед і буде розміщений на сайті Міністерства освіти і науки України. Будуть внесені зміни стосовно повернення системи “Конкурс” до вступного процесу. За останні 3-4 роки вона довела свою ефективність”, – наголосила перший заступник міністра.

Окрім того, вона поінформувала, що продовжиться експеримент з перехресного вступу з бакалаврата на магістратуру.

“Для того, щоб випускники однієї навчальної програми могли вступити на магістратуру на суміжні спеціальності буде визначено перелік суміжних спеціальностей. Так, наприклад, випускники економічного факультету зможуть вступити на магістратуру з журналістики і бути гарними журналістами, які писатимуть за економічним профілем”, – зазначила перший заступник міністра Інна Совсун.

Джерело: eveningkiev.com