Оренда квартир у столиці подешевшала на 20%

11 Квітня 2014 17:00
orenda-kvartyr.lviv.ua

orenda-kvartyr.lviv.ua

Зниження ціни довгострокової оренди житла в столиці в березні 2014 року досягло 20% порівняно з березнем-2013. Про це повідомляють фахівці консалтингової компанії Colliers International спільно з порталом пошуку нерухомості address.ua.

В результаті дослідження ринку вторинної житлової нерухомості Києва було виявлено, що попит на ринку оренди житлової нерухомості Києва значно знижується, відповідно стрімко підвищилась пропозиція.

“У зв’язку зі зниженням купівельної спроможності і, як наслідок, зниженням бізнес-активності в 2014 році багато роботодавців почали скорочення в своїх компаніях. Багато іногородніх співробітників, втративши роботу, змушені покидати столицю. Як наслідок, квартири, які здавалися в оренду, звільняються, ринок оренди втрачає орендарів”, – повідомила керуючий партнер рекрутингової компанії “Гармонія Розвитку Бізнес” Тетяна Шаматуха.

За даними активності користувачів на порталі address.ua падіння кількості відвідувань розділу здачі в оренду житла в столиці спостерігалося з січня 2014 року. У березні поточного року відвідування розділу з оголошеннями про оренду житла впала на 70% порівняно з березнем 2013 року.

“Одночасно спостерігається стрімке зростання пропозиції квартир для оренди, за рік за деякими типами квартир воно виросло до тих же 70%, що також може свідчити про падіння попиту на ринку”, – наголошується в повідомленні.

Відзначимо, що в березні 2014 року у Києві продали 688 квартир. Таким чином, продовжилася тенденція падіння ринку: в лютому в столиці було продано 1106 квартир, у січні – 1414, у грудні 2013 року – 2040 квартир.

Джерело: eveningkiev.com