Перший науково-практичний семінар для лікарів-стоматологів відбувся у форматі телемосту

3 Квітня 2014 18:48
uozsumy.com.ua

uozsumy.com.ua

У столиці відбувся перший науково-практичний семінар циклу «Сучасні стратегії профілактики та лікування стоматологічних захворювань: світовий досвід та перспективи розвитку», який було проведено відповідно до Наказу МОЗ України за сприянням Департаменту охорони здоров’я КМДА та регіональних органів самоврядування.

Примітно, що семінар відбувся у форматі телемосту і об’єднав понад 600 лікарів не лише зі столиці, а й залучив до обговорення проблем сучасної стоматології фахівців ще трьох українських міст: Вінниці, Житомира та Чернігова.

На думку учасників заходу, така форма проведення підвищення кваліфікації є не тільки актуальною, але й дуже зручною, адже вона дозволяє лікарям почути провідних фахівців галузі з різних регіонів, дізнатися про новітні методи діагностики та лікування стоматологічних захворювань різноманітної нозології. Наприкінці заходу учасники семінару отримали сертифікати, які надаватимуть їм додаткові бали при черговій атестації.

«Наразі робота лікарів скерована саме на підвищення доступності та поліпшення якості надання медичної допомоги населенню, у тому числі стоматологічної. Вкрай необхідним для цього є вироблення єдиних стандартів надання стоматологічних послуг незалежно від форми власності медичної установи», – зазначив директор Департаменту охорони здоров КМДА Віталій Мохорєв.

Він також зауважив, що бажання лікарів підвищувати свою кваліфікацію, інтерес до новітніх методів профілактики та лікування захворювань ротової порожнини дає неабиякий імпульс до розвитку стоматології як у столиці, так і в Україні загалом на якісно новому рівні. Наступний семінар «Сучасні стратегії профілактики та лікування стоматологічних захворювань: світовий досвід та перспективи розвитку» у форматі телемосту заплановано на 10 квітня у Києві з телезв’язком з Хмельницькою, Закарпатською, Івано-франківською та Чернівецькою областями.

Джерело: eveningkiev.com