Шукають волонтерів для роботи на Сході України

1 Квітня 2014 13:27
avdeevka.dn.ua

avdeevka.dn.ua

Громадські моніторингові організації оголошують набір волонтерів – журналістів, юристів, стримерів, активістів для участі в роботі мобільних груп. Причина – критична ситуація в Східній частині України і потреба в об’єктивній інформації звідти.

Про таку пропозицію розповів громадський активіст з Тернополя Володимир Ханас. Є всі необхідні дані і на сайті «Майдан».

– Ми збираємо команду з кількох десятків людей, які готові з різною періодичністю перебувати в Донецькій, Херсонській, Луганській та інших областях від одного до двох тижнів для виконання завдань, пов’язаних із документуванням порушень прав людини і підтримкою місцевих активістів і правозахисників, – пояснюють правозахисники.

Йдеться про таке:

– Збір інформації про події у регіоні з т. з. дотримання прав людини, верифікація цієї інформації, системна і своєчасна передача зібраних і перевірених даних;

– Складання «дорожньої карти» громадянського суспільства, зокрема, тих людей в різних містах, селищах, селах, які готові співпрацювати і допомагати мобільним групам;

– Інформаційна підтримка місцевих активістів: стрім із місця проведення акцій або інших важливих подій, пости в соціальних мережах, мобілізація журналістів для висвітлення надзвичайних подій;

– Різного роду допомога (логістична, організаційна, координаційна) місцевим правозахисникам і активістам, насамперед, ініціативам, що підтримують українські військові частини та внутрішніх переміщених осіб із Криму.

Критерії відбору для волонтерів:

1 . Готовність перебувати в складі мобільної групи не менше тижня.

2 . Досвід участі в правозахисних, громадських ініціативах (хоча б мінімальний).

3 . Вік – не менше 25 років.

4 . Вільне володіння російською мовою.

5 . Розуміння ситуації в регіоні, в тому числі, адекватне уявлення про загрози, з якими може зіштовхнутися будь-який учасник мобільної групи.

6 . Психологічна стійкість.

Потенційні волонтери повинні обов’язково пройти інструктаж, у більшості випадків перші два дні волонтер працюватиме у зв’язці з досвідченим напарником. Усі учасники мобільних груп працюють на волонтерських засадах, тобто безкоштовно. Можлива оплата витрат на проїзд, проживання , частково – харчування.

Довідково. Заявку слід надсилати на пошту: khanas.volodymyr@gmail.com. Заповнити її можна тут –http://bit.ly/1el8Hgz. Докладніша інформація – в Олександри Романцової (063-208 87-95, aleksandra.romantsova@gmail.com, FB: aleksandra.romantsova.

Джерело: 7days-ua.com