“Смолоскип” вручив літературні премії молодим авторам

28 Квітня 2014 15:43
gazeta.ua

gazeta.ua

Видавництво “Смолоскип” нагородило в Києві лауреатів щорічного літературного конкурсу серед молодих літераторів, повідомляє Радіо Свобода.

Першої премії ні в одній з номінацій не було отримано. Зате друга премія у номінації “Поезія” дісталися Олесю Панасюка та Євгенії Будь. Їх збірники, за традицією, видавництво надрукує за свій рахунок.

“Щорічно тексти, які подають на конкурс, стають все краще і краще, тому в цілому зазначених авторів та премій цього року багато. Вони не такі високі, як хотілося б, проте журі досить прискіпливо ставиться до якості творів. Варто зауважити, що нині рукописи, які здобули третю премію, значно більш високої якості, ніж на початку 1990-х років”, – пояснив відсутність лауреатів першої премії директор видавництва “Смолоскип” Ростислав Семків.

Другої премії в номінації “Проза” присуджено не було. Третю премію отримали Геник Бєляков, Оксана Гаджій, Андрій Шийчук, Мидна (Ольга Єрмак), Ірина Загладько, Олексій Шендрик в номінації “Поезія” Христина Денис, Марина Єщенко, Богдан Ославский, Галина Рыс у номінації “Проза”. Твори цих літераторів будуть публікуватися в альманахах і антологіях видавництва.

Чимало номінантів отримали заохочувальні премії та нагороди “перспективний автор”.

Премія видавництва “Смолоскип” – це один з небагатьох літературних конкурсів для авторів-початківців, який стартував в 1993 році. Літературна премія відкрила таких письменників, як Тарас Прохасько, Сергій Жадан, Галина Крук, Роман Скиба, Олена Степаненко, Софія Андрухович, Дмитро Лазуткін, Ірина Шувалова, Юлія Стахівська, Павло Коробчук, Олег Коцарев та інші.

Джерело: eveningkiev.com