Сьогодні в ВР може з’явитися текст нової Конституції

15 Квітня 2014 09:41
polittech.org

polittech.org

Сьогодні у Верховній Раді України має з’явитися текст нової Конституції України, котрий буде включати в себе значний пакет реформ, повідомляє УНН.

Як повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк 25 березня, “в рамках цієї роботи в парламенті… має бути проведена реформа органів місцевого самоврядування”.

“Це стане відправною точкою того, які в подальшому закони будуть прийматися”, – заявив він.

За його словами, центральна влада збереже ключові функції, такі як забезпечення нацбезпеки, оборони, формування політики.

“Місцева влада повинна отримати виконкоми. Центральна влада повинна отримати префектів на місцях, які не займаються розподілом коштів, а здійснюють нагляд за додержанням законодавства. Органи прокуратури повинні бути позбавленні функції загального нагляду”, – додав він.

Як повідомляв УНН, Тимчасова спеціальна комісія щодо корегування Конституції має підготувати пропозиції щодо змін до основного закону до 15 квітня 2014 року. Це передбачено постановою парламенту.

Згідно до постанови, ТСК очолюватиме народний депутат від “Батьківщини” Руслан Князевич, а заступником голови комісії обраний нардеп Валерій Писаренко. До складу комісії також обрано чотирьох депутатів від Партії регіонів, серед яких Нестор Шуфрич та Сергій Гриневецький, трьох депутатів від “Батьківщини”, одного комуніста, одного ударівця. Також до складу комісії увійшли по одному представнику від груп “Економічний розвиток” та “Суверенна європейська Україна”.

Джерело: unn.com.ua