Термін прийому документів у вузи скоротять

10 Квітня 2014 15:50

priymalna-komsya

Цього року термін прийому документів для вступу у вищі навчальні заклади може бути скорочений на два тижні, а самі правила прийому дещо змінені.

Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Квіт.

«Ми маємо цілий місяць для того, щоб наші абітурієнти здали документи. І тут уже постає інше питання, оскільки колеги, які працюють в університетах, говорять, що повністю випадає два місяці літа. Тому ми пропонуємо скорити термін прийому документів на два тижні», – сказав він.

Міністр зауважив, що умови вступу до ВНЗ на 2014 рік не зазнають суттєвих змін, хоча будуть внесені деякі корективи. Так, за його словами, вступна кампанія розпочнеться традиційно 1 липня, матиме три хвилі оголошення рейтингових списків, а майбутні студенти зможуть подати документи до п’яти ВНЗ на три спеціальності в кожному.
Водночас Квіт підкреслив, що нинішнього року для вступу зменшується вага атестата про повну середню освіту й ліквідовуються додаткові бали за індивідуальні досягнення.
«Ми вже оголосили, що зменшимо вагу атестата до 12 балів. Дискусія ця триває. Дійсно, не добре, що атестат буде меншим від тих додаткових балів, які можна отримати. Тому є пропозиція збільшити вагу атестата до 60 балів. До того ж ми знімемо 70 балів за індивідуальні досягнення, бо це дуже розмитий критерій», – підкреслив урядовець.