Центр медицини подорожей планують створити у столиці

7 Квітня 2014 16:22

Oleksandrivska

У столичній Олександрівській лікарні планується створення Всеукраїнського центру для профілактики і лікування інфекційних і тропічних хвороб.

Про це повідомила головний позаштатний спеціаліст МОЗ із спеціальності “інфекційні хвороби” Ольга Голубовська, передає кореспондент УНН.

“Проблема в тому, що у нас немає закладу, де можна отримати консультацію, бо це абсолютно новий напрямок в світі – медицина подорожей. Тому ми ведемо переговори з Олександрівською лікарнею, щоб зробити при ній Всеукраїнський центр інфекційної і тропічної медицини. Він займатиметься питаннями профілактики та вакцинації”, – сказала вона.

Як зазначила О.Голубовська, проблеми медицини подорожей виникають, зокрема, через розвиток подорожей і переміщення населення по світу. Зокрема, за її словами, високому ризику піддаються особи, які подорожують на круїзних кораблях.

“Коли круїзні кораблі заходять в порт, ці люди можуть зіткнутися з агресивними штамами. На жаль, круїзні кораблі в більшості випадків не оснащені медичним обладнанням, необхідним для надання екстреної медичної допомоги”, – сказала вона.

При цьому О.Голубловская зазначила, що в даний час у зв’язку з розвитком подорожей в Україні активно поширюється не тільки малярія, а також паразитарні захворювання, що передаються через укуси комах.

Джерело: Рідний Київ