Тварин київського зоопарку у травні переведуть на весняно-літній раціон

10 Квітня 2014 20:25
vkurse.ua

vkurse.ua

За словами речниці зоопарку, хижаки споживатимуть менше м’яса, але до їх раціону додадуть вітамінів. З початку травня тварин в Київському зоопарку переведуть на весняно-літній раціон. Про це УННповідомила речниця зоопарку Дар’я Шурига.

“З початку травня тварин переведуть на весняно-літній раціон. На приклад, для жихаків, зимою передбачено збільшення кількості м’яса на 1 кг, а влітку на 1 кг менше. Також раціон змінить і в інших тварин: буде додано зелень. Зміниться у них і вітамінно-мінеральний комплекс добавок. Тварини будуть отримувати вже свіжий корм”, – повідомили в зоопарку.

Вона зазначила, що працівники зоопарку проводять з тваринами фізичні заняття, оновлюють середовище – встановлюють нові гойдалки або колоди.

Також речниця повідомила, що в зоопарку для тварин існують і розвантажувальні дні. Наприклад, для лева денна норма м’яса складає 8 кг, але один раз на тиждень їм дають 300 г печінки.

За її словами, тварини часто потерпають від спроб відвідуівачів їх нагодувати. Тому зараз в зоопарку думають, як створити оптимальну систему “символічого” годування тварин.

“Наприклад, 8 березня в зоопарку була велика кількість відвідувачів. І після цього кілька днів ми лікували тварин від переїдання або запору. Багато тварин просто не звикли їсти хліб”, – зазначила речниця.

Вона повідомила, що відвідувачі можуть годувати домашніх тварин в “домашньому зоопарку”.

“Для відвідувачів там є можливість погодувати тварин. Там змінюються тварини, які вже переситились спілкуванням з людями та наїлись їх гостинців”, – повідомили в зоопарку.

Нагадаємо, громадські активісти Києва протягом останніх місяців пікетували зоопарк з вимогою нормального раціону для тварин. В січня в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко провів інспекцію кормів в зоопарку і навіть планував звільнити директора зоопарка Євгена Кирилюка за неефективне використання коштів.

Як повідомив Євген Кирилюк УНН, в зоопарку не має проблем з фінансуванням і тварин годують нормально.

Нагадаємо, Київський зоопарк перейшов на весняно-літній режим відвідування: з 1 квітня до 1 травня експонування тварин триватиме з 09:00 до 19:00 години.

Джерело: unn.com.ua