У Києві планують створити завод, що дозолить будувати 200 тис кв. м житла в рік

22 Квітня 2014 17:39
vkurse.ua

vkurse.ua

ХК “Київміськбуд” планує збудувати у передмісті Києва завод швидкозбірних конструкцій, потужності якого дозволять зводити близько 200 тис. кв м житла щороку. Про це сказав Глава Наглядової ради ПАТ ХК “Київміськбуд” Микола Порайко, повідомляє УНН.

М.Порайко зазначив, що розпочати реалізацію проекту компанія планує одразу після стабілізації економічної ситуації в країні.

“Потужність заводу дозволятиме виробляти близько 200 тис. кв. м швидкозбірних конструкцій на рік. Вартість проекту оцінюється в 4,5 млн дол, термін окупності – близько 1 року. Реалізація проекту здійснюватиметься спільно з компанією з США”, – сказав М.Порайко.

За його словами, зараз компанія обирає одну з двох можливих ділянок під будівництво, яке займе близько 6 місяців.

“Перевага технології в тому, що більшість робіт виконується в цехах, а на об’єкті здійснюється тільки монтаж, причому дуже швидкий, і внутрішня обробка. Це дозволить суттєво здешевити вартість будинків, тому вони будуть привабливі і для регіонів. Наприклад, ми прораховували, що в 9- поверховому будинку собівартість 1 кв. метра житла, побудованого за даною технологією, буде в районі 450-500 доларів”, – зазначив М.Порайко.

Нагадаємо, за словами експертів, за умов стабілізації політичної ситуації, восени в Україні суттєво зросте кількість угод на первинному ринку нерухомості.

Джерело: unn.com.ua