У Києві пройде благодійний забіг пам’яті героїв Небесної сотні

18 Квітня 2014 21:17
diyaty.org

diyaty.org

27 квітня, у неділю, у Києві пройде п’ятий Міжнародний марафон. Початок заходу о 9.00. Орієнтовно він триватиме до 15:00. У цей час будуть перекриті деякі вулиці та мости у столиці України.

Марафон стартує на Контрактовій площі. Цього року проводяться такі забіги: 5 км, 10 км, півмарафон (21 км), марафон (42 км), естафета (3х10 км + 1х12). Бігунам від 7 до 14 років пропонують дистанції на 300 м і 1000 метрів.

Відзначимо, що забіг на 5 км присвячений пам’яті загиблих героїв Небесної сотні. Він є благодійним. Цю дистанцію бігтиме фронтмен фолк-рок-групи “Kozak System” Іван Леньо та інші віпи.

Призовий фонд марафону у цьому році склав 40 тисяч гривень. Девіз заходу: “Київський марафон — біг для твого життя”.

Для участі у заході вже зареєструвались більше, як 3 тисячі учасників з 32 країн світу.

“Очікуємо на 3,5 тисячі бігунів, – каже генеральний менеджер Київського марафонуДмитро Черніцький. – Всі охочі можуть приєднатися до заходу і обрати собі дистанцію. Марафон може стати сімейним відпочинком на вихідні. Наприклад, мама біжить 5 км, тато — 21 км, а діти — 300 чи тисячу метрів”.

“З кожним днем ми все активніше будемо звертати увагу на масовий та аматорський спорт, – каже Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов. – Це наш пріоритет і потреба суспільства. Ми будемо підтримувати всіх, хто закладає подібні ініціативи. Ми хочемо, щоб у нас проходило більше подібних заходів і молодь думала про спорт”.

У 2014 році траса марафону отримала сертифікат AIMS (Асоціації міжнародних марафонів і пробігів). Всі учасники Київського забігу зможуть виконати нормативи від 3 юнацького до майстра спорту міжнародного класу.

“З Контрактової площі ми плавно біжимо по Сагайдачного, – розповідає про маршрутВіктор Грінюк, президент Федерації легкої атлетики м. Києва, голова фракції “Спортивний Київ”. – Далі по Набережно-рибальській біжимо до Московського мосту, там початок проспекту Ватутіна.

Після Райдужної і проспекту Визволителів вибігаємо на Броварський, перетинаємо міст Метро і дивимося на красиві пейзажі Києві з лівого берега на правий. По Набережному шосе добігаємо до фінішу.

Вся дистанція закрита, не буде повторів. Всі учасники бігтимуть з чіпами. Ліміт часу – шість годин. Переможець бігтиме приблизно 2,20 чи 2,15″.

Світовий рекорд у чоловічому марафоні — 2:03.23.

Список перекритих вулиць та мостів:

Контрактова площа

вулиця Сагайдачного

Набережно-рибальська вулиця

Московський міст

проспект Генерала Ватутіна (початок)

вулиця Райдужна

проспект Визволителів

Броварський проспект

міст Метро

Набережне шосе (від моста Метро в напрямку центра)

Джерело: Газета.ua