У Києві стартував фестиваль «Великодні візерунки»- 2014»

24 Квітня 2014 13:07
 orthodoxy.org.ua

orthodoxy.org.ua

Духовно-просвітницький центр Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового запрошує усіх киян на перегляд театральних та хорових програм, і тим самим прийняти участь у фестивалі під час Великоднього Тижня.
В галереї «Соборна» подібний Великодній святковий фестиваль проходить вже третій рік поспіль. Урочисте відкриття заходу традиційно розпочалося з молитви – молебнем на початок усякого доброго діла, і в цьому році його очолив Голова парафіяльної ради собору єпископ Бородянський Варсонофій. Учасники та журі молилися в Андрія-Володимирському храмі, нижньому храмі собору .
У перші дні фестивалю відбулися «Хорові зустрічі», де учасники перемогли в наступних номінаціях :
– Дитячий хор при храмі святих Косьми і Даміана Римських – Диплом в номінації – “Кращий твір на духовну тему»;
– Дитяча вокально-хорова студія «Янголятко» Свято-Троїцького собору (Троєщина) – Диплом у номінації – “Краща музична виразність»;
– Хор недільної школи Свято-Кирилівського чоловічого монастиря – Диплом в номінації – “Кращий духовно – просвітницьке виступ”;
– Хор старших класів Дитячої музичної школи № 33 “Сузір’я” – Диплом в номінації – “Кращий хоровий виступ”;
– Хор молодших класів Дитячої школи № 33 «Сяйво» – Диплом в номінації – “Кращий художній спів“;
– Народний художній колектив «Веснянка» – Диплом у номінації – “Краща вокальна майстерність“;
– Хор недільної школи при храмі Преображення Господнього – Диплом у номінації – “Перші кроки на сцені“;
– Народний художній колектив – фольклорний гурт “Маків цвіт” – Диплом в номінації – “Кращий фольклорний виступ”;
Всі колективи були відзначені в різних номінаціях – кращий хоровий виступ, кращу вокальну майстерність, кращий фольклорний твір та ін. А переможцем у головній номінації – Найкращий духовно-просвітницький хоровий виступ – став хор недільної школи Свято-Кирилівського чоловічого монастиря.
Сьогодні, 24 квітня о 16.00, відбудеться конкурс авторської пісні, у п’ятницю 25 квітня в 16.00 дитяча виставка-конкурс, 26 квітня конкурс анімаційного фільму в 13.00. Фестиваль який триватиме до 27 квітня і завершиться у цей недільний день гала-концертом в 13.00.

Джерело: eveningkiev.com