У Києві закриваються кафе і ресторани

8 Квітня 2014 18:47
kyiv.ridna.ua

kyiv.ridna.ua

Протягом останніх місяців в Києві закрилося близько 40 ресторанів і кафе. Зменшилася і кількість бажаючих відпочивати і харчуватися в ресторанах і кафе. Експерти вважають, що це тільки початок. Як повідомляє «5 канал», серед перших, хто постраждав – ресторани і кафе центру міста. Їх власники понесли чималі збитки у дні протистояння на Майдані і вулиці Грушевського. Багатьом доводилося закриватися на кілька днів.

Експерти впевнені, – більше всього страждають ресторани VIP-сегмента – великий відсоток їх відвідувачів, чиновників і бізнесменів, зараз взагалі виїхали з країни.

За прогнозами експертів, насамперед вистоять ресторани з гарним обслуговуванням, власною концепцією, смачною кухнею та адекватними цінами. А ось конкурувати знижками, вважають – шлях в нікуди. І жартують – біда об’єднує, тому ресторатори, замість того, щоб конкурувати, домовляються між собою про єдині дії. Адже велика біда для рестораторів зараз – збільшення орендної плати. Через валютні коливання ціни на приміщення суттєво підскочили – адже більшість орендних договорів прив’язані до курсу долара.

Джерело: eveningkiev.com