У національному музеї покажуть “шлях до незалежності”

30 Квітня 2014 14:54
gazeta.ua

gazeta.ua

“Наш шлях до незалежності” – пересувна фотовиставка, яку покажуть в Національному художньому музеї. Її підготували за участі МЗС Латвійської Республіки та фотографом Ілмарсом Знотиньшем.

1980-90-х роках ХХ століття Прибалтика пройшла шлях, який тепер намагається здолати Україна. Методично, невідступно, мужньо, починаючи з 1986 року, латиші виборювали незалежність.

На виставці будуть документальні кадри, що закарбували події тих років у Латвії. Вона зберігає хронологічну послідовність подій у січні 1991 року, відображаючи вузлові моменти в латвійській історії того часу та приділяючи особливу увагу настрою людей та їх переживанням. Також представлено фото з паралельних подій у Литві та Естонії.

Також в експозиції буде демонструватися документальний фільм Дзинтри Геки (Латвія) “Гвідо Звайгзне” про журналіста, який загинув на барикадах в Ризі у 1991 році.

Виставка працюватиме з 1 травня. Цього ж дня о 14:00 відбудеться дискусія з куратором виставки Ілмарсом Знотиньшем, тема “Люди Латгалії”. Гості виставки зможуть ближче познайомитися з програмою “Рига 2014”. На 2014 рік Ригу було обрано Культурною столицею Європи. В рамках “Рига 2014” проводитимуться заходи міжнародного рівня, а Рига перетвориться на європейський центр культурних подій.

Джерело: Газета.ua