У столиці відбудеться “Фестиваль писанок”

17 Квітня 2014 11:12
kidsonly.com.ua

kidsonly.com.ua

У рамках Великодніх свят у столиці відбудуться духовно-просвітницьких заходи та “Фестиваль писанок”, передає УНН з посиланням на прес-службу КМДА.

На Великдень у храмах столиці відбудуться святкові богослужіння. Наразі проведення святкових заходів обговорюються з представниками релігійних організацій столиці.

Про це під час розширеного засідання Колегії КМДА розповіла Директор департаменту культури Світлана Зоріна.

Вона також зауважила, що в усіх районах столиці християнські релігійні організації спільно з районними у місті Києві державними адміністраціями організовують святкові заходи для мешканців мікрорайонів. З нагоди свята, проводитимуться тематичні зустрічі з дітьми із малозабезпечених сімей.

“Крім того, з метою створення належних безпечних умов для проведення свята Великодня відповідними структурними підрозділами Київської міської державної адміністрації спільно з релігійними організаціями буде перевірено стан пожежної безпеки культових споруд міста та електромереж, а при необхідності буде здійснено благоустрій територій довкола церков та храмів”, — зазначила Світлана Зоріна.

Також передбачається проведення духовно-просвітницьких заходів. Зокрема, релігійною громадою римсько-католицької церкви Святого Олександра буде організовано духовні піснеспіви у парку імені Тараса Шевченка. Українська греко-католицька церква планує провести на Софійській площі традиційні гаївки, у яких візьмуть участь духовні хорові колективи, катехитичні школи, молодіжні організації.

Крім того, до участі у підготовці до пасхальних заходів залучаються ділові партнери. Зокрема, налагоджено співпрацю з громадською організацією “Столичні ініціативи” щодо проведення театралізованого свята “Фестиваль писанок” у рамках Великодніх свят.

Фестиваль розпочнеться 17 квітня і триватиме до 5 травня 2014 року на території Національного заповідника “Софія Київська”. Тут будуть представлені писанки з регіонів України, буде проведено ряд конкурсів з писанкарства. У відкритті заходу планується участь духовних хорових колективів релігійних організацій столиці.

Зазначимо, у квітні вже 4-й Фестиваль писанок відбуватиметься також і у Львові.

Джерело: unn.com.ua