У столиці з липня зросте “комуналка”

13 Квітня 2014 09:37

komunalka

З 1 липня 2014 в Києві подорожчають комунальні послуги.

Про це повідомив заступник директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА в ефірі телеканалу “Київ” Василь Яструбинський.

«Нацрегулятор на 60 % підвищує базові тарифи на виробництво і постачання теплової енергії, що потім використовується для виробництва гарячої води та опалення. Ми, як орган місцевого самоврядування, потім встановлюємо ціни на гарячу воду та опалення – додаємо тарифи виробника послуг десь 5-5,5 % і вже від цього отримуємо тариф на 1 куб.м гарячої води або на 1 кв.м. опалювальної житлової площі » , – розповів він.

Яструбинський зазначив, що поки кінцева ціна на тарифи не відома, є лише прогнозовані розрахунки.

«Так, наприклад, з 1 липня поточного року за 1 куб.м гарячої води киянам доведеться платити приблизно 22 грн. А за 1 кв.м. опалювальної площі – 4,70-4,80 грн. Але це, якщо платити постійно протягом року. При наявності лічильників та оплати виключно в опалювальний сезон – сума буде подвійною» , – сказав він.

Заступник директора Департаменту також сказав, що в Києві необхідно обов’язково піднімати ціни і на холодне водопостачання. Але коли це станеться і наскільки підвищиться цей тариф, чиновник не уточнив.

Джерело: Рідний Київ