Українські серіали отримали нагороди міжнародних фестивалів

15 Квітня 2014 20:03
film.ua

film.ua

Минулого тижня кілька міжнародних фестивалів нагородили українські серіали.

10 квітня пройшла церемонія вручення нагород Chicago International Film Festival Television Awards. Детективний серіал “Нюхач” отримав нагороду Gold Plaque у категорії
“міні-серіал”, а “Метеликам” вручили Silver Plaque у категорії “повнометражний телефільм”.

12 квітня оголосив переможців WorldFest Houston. В результаті “Метелики” і докудрама “Леонардо да Вінчі” про життя відомого маестро отримали вищу нагороду Gold Remi Award в категорії TV Special-Drama і Documentary відповідно.

14 травня в Гамбурзі відбудеться World Media Festival. Вже відомо, що “Нюхач” виграв globe-GOLD у підкатегорії “міні-серіал”, а “Леонардо да Вінчі” отримав нагороду globe-GOLD у підкатегорії “докудрама”. А на самій церемонії вручення визначать кращу подану роботу і переможця в кожній з 14 категорій.

У “Метелики” Віталія Воробйова на тлі однієї з наймасштабніших техногенних катастроф XX століття – Чорнобильської аварії, розгортається історія кохання випускниці старших класів Алі і солдата строкової служби Паші.

Серіал “Нюхач” Артема Литвиненко розповідає про детектива, у якого не тільки гострий розум але й особливий нюх, що дозволяє йому розкривати складні злочини. Всі серіали виробництва FILM.UA.

The Chicago International Film Festival був заснований в 1964 році як альтернатива комерційним голлівудським фільмам, які домінували в театральному прокаті. З тих пір фестиваль розширив свої кордони, щоб стати всесвітньо відомою щорічною подією. WorldFest Houston є найстарішим незалежним кінофестивалем в світі – свою міжнародну історію він веде з квітня 1968 року. WorldFest проводить конкурс в різних категоріях, включаючи телевиробництво, виробництво кіно та відео, документальні фільми, телереклами, музичні відео, нові медіа, студентські та експериментальні фільми і сценарії, які потребують продюсування.

Джерело: Газета.ua